torstai 7. kesäkuuta 2012

Suklaakeksit

 Ikuinen klassikko eli suklaakeksit! Huomenna pelailua isommalla porukalla, joten ajattelin olla mukava vieras ja tuoda mukanani herkkuja. Eli tähän upposi gluteenitonta jauhoseosta, suklaata (tuhottomasti), mantelijauhoa, kaurahiutaleita, kananmuna, leivinjauhetta, vaniljasokeria, sokeria ja leivontamargariinia. Uuni n. 200 C° ja tasalämmölle. Leipominen voi alkaa!

1. Vaahdotetaan 100 grammaa margariinia ja 1 dl sokeria. Sitten huomataan, että joku on jättänyt kuukauden vanhan margariinin jääkaappiin, heitetään seos roskiin, pyöräilään lähikauppaan ja aloitetaan alusta. Kun seos näyttää tuolta kuin kuvassa, heivataan joukkoon kananmuna ja annetaan sekoittua kunnolla.


2. Sekoitetaan erilliseen kulhoon reipas 2 dl jauhoja ja 1,5 dl kaurahiutaleita. Kunnon keliaakikko käyttää tietenkin puhdaskauraa (ja minä pikakaurahiutaleita.) Samaan sössiin 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria. Vai vaniliini? Mitä eroa niillä ylipäätänsä on? Kun kaikki tästä on sekaisin niin isketään sokerimargariinikananmuna vaahdon sekaan ja sörssätään kunnolla taikinaksi.

 3. Suklaata sekaan vain! Itse laitoin puoli desiä marianne crunchia, kun sitä kerran jääkaapissa oli ja reilu dl taloussuklaarouhetta. Samalla heivasin mukaan mantelijauhoa puoli desiä vielä seuraksi. Sen jälkeen pitäisi näyttää osapuileen tuolta.


 4. Muotoile pellille halutun laisia keksejä. Itse tein pyöreitä ja sydämen muotoisia. Tää taikina ei kauheasti leviä, jtn. ei tarvitse kauhean pieniä klönttejä laittaa pellille. Itse tein n. 9 per pelti, mutta enemmänkin olisi varmaan mahtunut. Tämän jälkeen pelti uuniin n. 15-20 minuutiksi.


 5. Sulata valko- ja/tai taloussuklaata. Itse kaadoin kulhoon keittimellä keitettyä vettä ja laskin sinne sitten pienen kulhon, jossa sitä suklaata oli. Voi sitä mikrossakin sulattaa jos osaa ; )


6. Koristelua! Kantsii ottaa sellainen pieni pakastepussi, täyttää suklaalla ja tehdä nurkkaan pieni reikä. Näin pystyy tehdä aika näppärästi kauniita keksejä. Kun koristelut on tehty niin voi vielä laittaa jääkaappiin jotta suklaa kovettuisi tehokkaammin. Nomsnoms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti