torstai 7. kesäkuuta 2012

Tomaattimunakas

Tämän ihan ateriaksi kelpaavan ruuan valmistamiseen tarvitaan 2-3 tomaattia, sipulia, soijarouhetta/jauhelihaa ja oman maun mukaan mausteita. Ja tietty 1-2 kananmunaa.


1. Pilko tomaatit pieniksi paloiksi ja katso muut täytteet valmiiksi.


2. Iske kaikki paistumaan pannulle pienessä määrässä öljyä. Itse heitin myös curry-maustetta ja soijakastiketta makua tuomaan, mutta menee varmasti hyvin myös vain suolalla ja pippurilla. Kun tomaatit rupeavat saamaan väriä pintaan ja koko hoito näyttää valmiilta, kannattaa täyte lapata johonkin erilliselle lautaselle odottamaan kananmunan paistamista.


3. Riko kananmunat johonkin lasiin ja sekoita keltuainen ja valkuainen. Tähän voi myös heittää suolaa tai muuta mausteeksi mukaan.


4. Kaada sekoitetut kananmunat pannulle ja paista molemmin puolin. Ei ole pakko tehdä sydämen muotoista, se vaan näyttää kivalta.


5. Laita valmis kananmuna lautaselle ja heitä täyte päälle. Taas voi oman maun mukaan maustaa lisää jos siltä tuntuu. Sitten onkin valmista ja pääsee nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti